לחמניות נקניקיה מלוחות משגעות

לחמניות נקניקיה מלוחות משגעות לחמניות נקניקיות הן פינוק מענג שמפגיש את הטוב המלוח של הנקניקיה עם החיבוק המנחם של לחם רך וכרית. הלחמניות הללו, שמקורן בהתחלות צנועות כחביבות על אוכל רחוב, מצאו את דרכן למטבחים ברחבי העולם, ומציעות אפשרות נוחה ומשביעה של חטיף או ארוחה. בין אם מוגשות כארוחת בוקר לחטוף וללכת, ארוחת צהריים דשנה […]
ארטישוק ממולא צמחוני מתכון מענג

ארטישוק ממולא צמחוני מתכון מענג דבר בטוח! בואו לצלול לתוך מתכון מענג של ארטישוק ממולא צמחוני. מקורו בלב המטבח הים תיכוני, מתכון ארטישוק ממולא צמחוני זה הוא חגיגה של טעמים ומרקמים. עם שורשיו במסורות קולינריות רומיות ויווניות עתיקות, ארטישוק ממולא זכה להערכה במשך מאות שנים. המנה הזו משלבת את הטוב הארצי של ארטישוק עם מלית […]
מתכון מרק כרובית וכרישה עם מרקם מדהים של שמנת

מתכון מרק כרובית וכרישה עם מרקם מדהים של שמנת מקורו בלב המטבח הצרפתי, מרק הכרובית והכרישה הקרמי הזה הוא תענוג מחמם נפש, מושלם לערב נעים או למפגשים אלגנטיים. זוהי מנה רב-תכליתית שיכולה לשמש כמנה ראשונה מנחמת או כמנה עיקרית משביעה. המתיקות העדינה של הכרישה משלימה את הטעם הארצי של הכרובית, בעוד שהמרקם הקרמי מאחד את […]
תענוג סלמון בקראסט פיסטוק

תענוג סלמון בקראסט פיסטוק מתכון הסלמון הקרום פיסטוק הזה הוא תערובת מענגת של פילה סלמון עסיסי המצופה בקרום פיסטוק פריך, המספק סימפוניה של טעמים ומרקמים בכל ביס. מנה זו, שמקורה מאזור הים התיכון, בו יש בשפע של פיסטוקים, משלבת את העושר של סלמון ארוז באומגה 3 עם הטוב האגוזי של הפיסטוקים. זוהי יצירת מופת קולינרית […]
עוף עם בצל ירוק מתכון מעלף

עוף מוקפץ עם בצל ירוק ברוטב סויה ודבש: טעמים אסיאתיים משגעים העוף המוקפץ הוא מנה קלאסית ומהירה, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. שילוב טעמים אסיאתיים של סויה ודבש עם רעננות הבצל הירוק יוצר מנה משגעת וקלה להכנה, שתשדרג לכם את ארוחת הערב תוך דקות ספורות. מקור המתכון: המתכון מבוסס על מתכון משפחתי ותיק שעבר מדור […]
מתכון לימון כבוש ערבי: יוסיף לך חמיצות מעודנת לכל ארוחה

מתכון לימון כבוש ערבי: יוסיף לך חמיצות מעודנת לכל ארוחה לימונים כבושים בערבית, הידועים גם בשם "מקבוס אל-לימון", הם מצרך אהוב במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו מרוקו ולבנון. הלימונים החריפים והטעמים האלה הם לא רק טעימים אלא גם מציעים אינספור יתרונות בריאותיים. עמוס בוויטמין C, נוגדי חמצון ומינרלים חיוניים כמו אשלגן, לימונים כבושים יכולים […]
מתכון פשטידת פטריות ללא גלוטן מנחמת

מתכון פשטידת פטריות ללא גלוטן מנחמת מציגה את אחד המתכונים האהובים עליי בכל הזמנים: פשטידת פטריות ללא גלוטן! תענוג מלוח זה שורשים עמוק במסורות של אוכל מנחם, עם טוויסט מודרני שיתאים לצרכים תזונתיים שונים. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב נעימה או סתם משתוקקים לארוחה ביתית דשנה, הפאי הזה מתקתק את כל הקופסאות. מקורו […]
תפוח אדמה במיקרוגל מתכון מהיר וקל לתוספת ללא טרחה

תפוחי אדמה במיקרוגל הם דרך נוחה וחוסכת זמן ליהנות מהנוחות של תפוחי אדמה אפויים ללא המתנה ארוכה. המתכון הזה מושלם ללילות שבוע עמוסים כאשר אתם צריכים תוספת פשוטה אך משביעה ללוות את הארוחה שלכם. בעוד שתפוחי אדמה אפויים מסורתיים דורשים שעות בתנור, תפוחי אדמה במיקרוגל יכולים להיות מוכנים בחלק מהזמן, מה שהופך אותם לבחירה […]
פוקצ'ה ללא לישה מתכון מושלם

פוקצ'ה רכה ואוורירית בלי לישה – פינוק איטלקי קל להכנה מי מאיתנו לא אוהב פוקצ'ה? לחם שטוח, רך ואוורירי, עם שמן זית ותבלינים, מושלם כתוספת לארוחה או כארוחת ביניים משביעה. אבל מי יש לו זמן להתעסק עם לישה ארוכה? המתכון הזה פותח במיוחד עבור חובבי פוקצ'ה עצלנים (כמוני!). הוא קל להכנה, לא דורש לישה כלל, […]
ויניגרט הדרים מתכון : פרץ של טעם לסלטים שלך

ויניגרט הדרים הוא רוטב רבתכליתי שמוסיף טאנג מרענן לסלטים, ירקות ובשרים על האש. ניתן לייחס את מקורותיו למטבח הים תיכוני, שבו שפע פירות ההדר נתן השראה לטבחים ליצור רטבים בהירים ובטעמים. המתכון הזה לוקח את המהות של פירות הדר לימונים, תפוזים וליים ומשלב אותם עם שמץ של מתיקות וחומציות ליצירת ויניגרט מאוזן ותוסס. בין […]
קרואסון שקדים בצק עלים מתכון נדיר

קרואסון שקדים מבצק עלים: ביס קטן של גן עדן מי מאיתנו לא חולם על בוקר פריזאי מושלם, עם קפה מהביל וקרואסון חם ומתוק? עם המתכון הזה, תוכלו להכין בקלות קרואסון שקדים מבצק עלים, שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם יושבים בבית קפה קטן בלב עיר האורות. מקור המתכון: המתכון הזה הוא גרסה פשוטה וקלה להכנה של […]
מתכון לממרח צמחי בטעם כבד: לא תרגישו בהבדל

מתכון לממרח צמחי בטעם כבד: לא תרגישו בהבדל ברוכים הבאים למטבח שלי, שבו יצירתיות פוגשת טעם! היום אני מתרגשת לשתף אתכם במתכון לממרח צמחוני שאורז את כל הטוב המלוח של הכבד ללא מעורבות בשר. ממרח זה מושלם למי שמחפש לחקור טעמים חדשים או לצמחונים שמתגעגעים לטעם הכבד. מקורו ברצון לתת מענה להעדפות תזונתיות מגוונות, מתכון […]
מתכון ללחם מחמצת ביתי

לחם מחמצת הוא קלאסיקה נצחית, המתגאה בטעם חזק ובמרקם ייחודי וממכר. המתכון הזה דורש קצת סבלנות אבל מתגמל עם כיכר לחם חמה ועסיסית ששווה כל רגע. תהליך התסיסה הטבעי של המחמצת (סטרטר) מעניק ללחם זה את הטעם הייחודי שלו ואת הטעם העמוק. התכוננו ליהנות מהארומה המנחמת של לחם טרי שימלא את המטבח שלכם! זמן […]
מתכון לריבת פלפלים חריפים – מתכון אש

ריבת פלפלים חריפים היא שילוב מענג של פלפלים חריפים וסוכר מתוק, מבושלים לשלמות עד שהם סמיכים וריבתיים. זוהי דרך נפלאה לשמר את השפע של פלפלי הקיץ וליהנות מהטעמים התוססים שלהם כל השנה. עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט זמן על הכיריים, תוכלו ליצור ריבה ביתית טעימה שתרשים את החברים והמשפחה שלכם. זמן הדרוש: כשעה רכיבים: […]
מתכון לפסטה פיצה – מעדן טעים בטירוף

פסטה פיצה היא מנה מענגת המשלבת את הטעמים של שתי קלאסיקות איטלקיות אהובות: פיצה ופסטה. זוהי ארוחה מנחמת ומשביעה שמושלמת ללילות חול עמוסים או מפגשים מזדמנים עם חברים ובני משפחה. עם גבינה דביקה, רוטב עגבניות מלוח ותוספות טעימות, פסטה פיצה בטוח תהפוך לאהובה חדשה במשק הבית שלך. זמן נדרש: כ-30-35 דקות רכיבים: – 300 […]
מתכון לתפוחי אדמה במחבת – קל וטעים ברמות

תפוחי אדמה מטוגנים במחבת הם תוספת קלאסית שמשתלבת כמעט עם כל ארוחה. בין אם אתם מגישים אותם לצד ביצים לארוחת הבוקר או כתוספת דשנה לארוחת ערב, תפוחי האדמה הפריכים האלה בטוח יהיו להיט. רק עם כמה מרכיבים פשוטים ומחבת לוהטת, תוכלו ליצור תפוחי אדמה חומים-זהובים פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. זמן נדרש: כ-25-30 דקות רכיבים: […]
מתכון לנקניקיות בתנור – שילדים אוהבים

נקניקיות בתנור הן ארוחה קלה ומהירה שמושלמת ללילות חול עמוסים או סופי שבוע עצלנים. שיטה זו של אפיית נקניקיות מבטיחה שהן מבושלות באופן שווה ומשחימות להפליא, במינימום מאמץ נדרש. עם רק כמה מרכיבים פשוטים ותנור חם, תוכל לקבל נקניקיות טעימות מוכנות לאכילה תוך זמן קצר. זמן נדרש: כ-25-30 דקות רכיבים: – 6 נקניקיות (לבחירה […]
מתכון למעדן פשטידת כרוב פרווה

מתכון למעדן פשטידת כרוב פרווה בסדר, בואו נצלול לעולם המענג של פשטידת כרוב פרווה! מנה מלוחה זו מתהדרת בהיסטוריה עשירה, שמקורה במטבח היהודי המזרח-אירופאי, שם היה מרכיב עיקרי במהלך חגיגות ומפגשים משפחתיים. זוהי מנה דשנה ומנחמת שמצאה את דרכה למטבחים רבים ברחבי העולם. רכיבים: 1 ראש כרוב בינוני (כ-1 ק"ג), פרוס דק 1 בצל גדול, […]
בורקיטס מתכון עם שמן מתכון מעלף וקל במיוחד

בורקיטס תפוחי אדמה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, וטעימים בטירוף! מי מאיתנו לא אוהב בורקיטס? מאפים פריכים וטעימים במילוי תפוחי אדמה וגבינה, מושלמים כארוחת בוקר, ערבית, או אפילו כנשנוש לצד הקפה. המתכון הזה פשוט להכנה, קל לעיכול, ומתאים לכל המשפחה. מקור המתכון: המתכון הזה הוא גרסה משודרגת של מתכון משפחתי ותיק שעבר מדור לדור. מתכון […]
מתכון לכרוב הונגרי ממולא באהבה

מתכון לכרוב הונגרי ממולא באהבה כרוב ממולא הונגרי, הידוע גם בשם "töltött káposzta", הוא מאכל לבבי ומנחם שהוקיר אותו במשך דורות במטבח ההונגרי. מנה זו, שמקורה במזרח אירופה, משלבת עלי כרוב נימוחים במילוי תערובת טעימה של בשר טחון, אורז, בצל ותבלינים, הכל מבושלים ברוטב עגבניות מלוח עד שהם רכים וטעימים. מתכון זה מניב כ-6 מנות, […]
מתכון לעוף סיני מוקפץ אותנטי

מתכון לעוף סיני מוקפץ אותנטי המתכון הזה לעוף סיני מוקפץ הוא פרץ של טעמים היישר מהרחובות ההומים של סין. עם היסטוריה ספוגה במסורת, הטיגון מוקפץ היה אבן היסוד של המטבח הסיני במשך מאות שנים. המנה הזו מגלמת את המהות של הבישול הסיני, משלבת את הטריות של הירקות עם העסיסיות של עוף, והכל מובא יחדיו בסימפוניה […]
מתכון למרק סולת טוניסאי של סבתות

מתכון למרק סולת טוניסאי של סבתות מרק סולת טוניסאי, המכונה "לאבלבי", הוא מאכל דשן וטעים שהיה מרכיב עיקרי במטבח הטוניסאי במשך דורות. המרק המסורתי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בתזונה, מה שהופך אותו לבחירה מושלמת לארוחה בריאה. מקורו של לאבלבי מההתחלה הצנועה, שהוגשה לעתים קרובות כמנת ארוחת בוקר על ידי רוכלי רחוב בתוניסיה. […]
מתכון טעים לחזה עוף ממולא ברוטב סילאן

מתכון טעים לחזה עוף ממולא ברוטב סילאן המתכון הזה הוא פיוז'ן מענג של טעמים, המשלב את העסיסיות של חזה עוף עם המתיקות של רוטב סילאן. סילאן, הידוע גם כסירופ תמרים, מביא למנה טעם עשיר דמוי קרמל, ומעלה אותה למעמד גורמה. מנה זו, שמקורה במטבח המזרח תיכוני, מצאה את דרכה למטבחים רבים ברחבי העולם, אהובה על […]
מתכון לנתח מספר 4 עסיסי במיוחד

מתכון לנתח מספר 4 עסיסי במיוחד בסדר, בואו נצלול לעולם של נתח בשר מספר 4! עכשיו, המתכון הזה הוא קלאסי, אהוב על העדינות העסיסית והטעם העשיר שלו. זו מנה שעברה בדורות, שמקורה במטבחים משפחתיים ותיקים שבהם ארוחות דשנות היו לב ליבה של כל מפגש. נתח בשר מספר 4 הוא מאכל רב תכליתי שניתן להכין עם […]
סינבון פרווה מתכון מנצח

סינבון פרווה: רכות מתוקה שתמיס לכם את הלב מי מאיתנו לא מכיר את הריח המשכר של סינבון טרי שנאפה בתנור? מאפה שמרים רך ועסיסי, משובץ בסוכר חום וקינמון, מצופה בגלייז מבריק – פשוט חלום מתוק! אבל מה עושים כשרוצים להתענג על סינבון מבלי לוותר על עקרונות התזונה? המתכון הזה הוא הפתרון המושלם! סינבון פרווה רך […]
דים סאם סיני אותנטי: מתכון כופתאות מאודות

דים סאם סיני אותנטי: מתכון כופתאות מאודות דים סאם, מסורת אהובה במטבח הסיני, מוצא את מקורותיה בבתי התה שלאורך דרך המשי העתיקה. הביסים הקטנים והטעמים הללו נועדו מלכתחילה ללוות את התה, אך התפתחו למבחר מגוון של מנות, כולל הכופתאות המאודות האייקוניות. כופתאות אלה עדינות, אך עם זאת מפוצצות במילויים מלוחים, הן מרכיב עיקרי במטבח הקנטונזי […]
קרפ צרפתי מתכון מעולה

קרפ צרפתי: פינוק מתוק וקליל קרפ צרפתי, או בשמו הצרפתי "Crêpe", הוא מאפה דק ועדין, אהוב בכל רחבי העולם. קל להכנה, טעים להפליא ומתאים לכל אירוע, בין אם לארוחת בוקר מפנקת, קינוח מתוק או נשנוש קליל. מתכון זה יספק לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין קרפ צרפתי מושלם בבית, עם טיפים, וריאציות ושיפורים […]
מתכון לממרח טופו בריא: תענוג מזין

מתכון לממרח טופו בריא: תענוג מזין מתכון לממרח טופו זה מחליף משחק עבור אלה המחפשים אלטרנטיבה טעימה, רב-תכליתית ומודעת לבריאות לממרחים מסורתיים. מתכון זה, שמקורו בלב המטבח הצמחי, משלב את הטוב הקרמי של הטופו עם פרץ של טעם מעשבי תיבול ותבלינים שונים. בין אם אתה טבעוני מנוסה או פשוט מחפש לשלב אפשרויות נוספות על בסיס […]
מתכון לבצק פילו יווני- דפדוף שמימי

מתכון לבצק פילו יווני- דפדוף שמימי מאפה פילו יווני, הידוע גם בשם פילו או פילו, הוא בצק עדין ומתקלף המשמש במאכלים יווניים מסורתיים רבים, כמו ספאנקופיטה (פאי תרד) ובקלאווה (מאפה מתוק). מקורותיו מגיעים לאימפריה הביזנטית, שם הוא פותח לבצק הדק והשכבתי המוכר לנו כיום. בצק פילו נעשה על ידי רידוד ומתיחת בצק ליריעות דקות, אשר […]
סלט קיסר מתכון פרווה מדהים

סלט קיסר פרווה: קלאסיקה מרעננת בגרסה טבעונית סלט קיסר, אותו סלט חסה אהוב עם רוטב עשיר וקרוטונים פריכים, הוא אורח קבוע בתפריטים רבים. אך מה לגבי אלו שמעדיפים גרסה טבעונית? אל חשש! סלט קיסר פרווה קל להכנה לא פחות מהמקור, ואפילו טעים לא פחות! מקור המתכון: המתכון הזה מבוסס על מתכון קלאסי של סלט קיסר, […]
מתכון לפאי פיצוחים פרווה מענג

מתכון לפאי פיצוחים פרווה מענג דבר בטוח! הנה מתכון לפאי פיצוחים פרווה מענג, המושלם לכל אירוע, בין אם זה מפגש משפחתי או סתם ערב נעים. הפאי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בתזונה, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם. פאי זה, שמקורו במזרח התיכון, משלב את עושר האגוזים והזרעים עם שמץ של מתיקות, […]
עוגת בננות ללא גלוטן מתכון מעלף

עוגת בננות קטיפתית ללא גלוטן: פינוק מושלם לכל שעה עוגת בננות היא קינוח קלאסי ואהוב, אך לא תמיד קל למצוא גרסה טעימה ונטולת גלוטן. המתכון הזה פותח במיוחד עבור אלו שמחפשים עוגת בננות רכה, לחה ועשירה, בלי להתפשר על הטעם או המרקם. המתכון קל להכנה ומתאים גם לאופה המתחיל. מקור המתכון: המתכון פותח על בסיס […]
מתכון לעוגת קורנפלקס ושוקולד חלומית

מתכון לעוגת קורנפלקס ושוקולד חלומית פנקו את בלוטות הטעם שלכם עם הפיוז'ן המענג של קורנפלקס פריך ושוקולד עשיר במתכון העוגה השמימית הזה. מקורו במוחות היצירתיים של אופים ביתיים המחפשים להוסיף טוויסט ייחודי לעוגת השוקולד המסורתית, מתכון זה זכה לפופולריות בשל המרקם והטעמה שאין לעמוד בפניו. עם פירור לח ורך ופריכות משביעה מהקורנפלקס, העוגה הזו היא […]
לביבות תפו"א מטוגנות מתכון ב-5 דקות

לביבות תפו"א מטוגנות: חגיגה של פשטות וטעם לביבות תפו"א מטוגנות הן מאכל אהוב ומוכר בכל בית בישראל. הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, ועמוסות בטעם וניחוח נוסטלגי. המתכון הזה פשוט להכנה, ומתאים גם למי שפחות מנוסה במטבח. מקור המתכון: המתכון עבר מדור לדור במשפחתי, ויש לו מקום מיוחד בחגיגות חנוכה שלנו. מתכון של ויויאן פרחי ביטון […]
מתכון לקציצות עוף מלוחות ברוטב צהוב עם סלרי

מתכון לקציצות עוף מלוחות ברוטב צהוב עם סלרי מקורו במטבחים התוססים של דרום מזרח אסיה, המתכון הזה לקציצות עוף ברוטב צהוב עם סלרי הוא פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים. התבלינים הארומטיים, חלב הקוקוס הקרמי וקציצות העוף העדינות מתאחדות בריקוד הרמוני של טוב מלוח. מנה זו מציעה איזון של חלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך […]
מתכון לעוגיות קוקוס מגולגלות נימוחות

מתכון לעוגיות קוקוס מגולגלות נימוחות אה, עוגיות קוקוס! הנגיסות הקטנות הללו של אושר טרופי הן מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית, ומביאות טעם של שמש ועצי דקל למטבח שלך. מקורם מאזורים טרופיים בהם אגוזי קוקוס גדלים בשפע, העוגיות הללו עשו את דרכן למאפיות ולבתים ברחבי העולם, והפיצו שמחה עם כל נגיסה פריכה וקוקוסית. רכיבים: 200 […]
מתכון טעים לקציצות ברוטב חמוץ מתוק

מתכון טעים לקציצות ברוטב חמוץ מתוק קציצות ברוטב חמוץ מתוק הן אוכל מנחם קלאסי שמשלב טעמים מלוחים עם בעיטה חריפה. מנה זו, שמקורה במטבח הסיני, עשתה את דרכה למטבחים ברחבי העולם הודות לשילוב שאין לעמוד בפניו של קציצות בשר עסיסיות מצופות ברוטב חמוץ מתוק משגע. מושלם עבור ארוחות ערב משפחתיות או אירוח אורחים, קציצות אלה […]
מקלות גבינה וזיתים מתכון מעלף

מקלות גבינה וזיתים פריכים: פינוק מושלם לכל אירוע מחפשים נשנוש קל, טעים ומרשים? מקלות גבינה וזיתים אפויים הם הפתרון המושלם עבורכם! מתכון פשוט ומהיר להכנה, עם רכיבים זמינים בכל מטבח, יתן לכם תוצאה פריכה ומתפצפצת מבחוץ, רכה ומלאת טעם מבפנים. מקור המתכון: המתכון מקורו באיטליה, שם נהוג לאפות מקלות לחם דקים עם מגוון מילויים. גרסה […]
עוגת שוקולד פקאן מתכון משגע

עוגת שוקולד פקאן: שילוב מושלם של טעמים עשירים עוגת שוקולד פקאן היא קינוח קלאסי ואהוב, המשלב את טעמו העשיר והעמוק של השוקולד עם פריכות אגוזי הפקאן. זוהי עוגה נהדרת לכל אירוע, בין אם מדובר באירוח משפחתי, מסיבת יום הולדת או סתם רצון להתפנק במשהו מתוק. המתכון הזה פשוט להכנה ומתאים גם לאופה המתחיל. מקור המתכון: […]
סלט פטריות ובצל מתכון הורס

סלט פטריות ובצל – טעים, קל ומרענן! סלט פטריות ובצל הוא מנה קלאסית, פשוטה להכנה ומתאימה לכל אירוע. הוא יכול לשמש כמנה ראשונה, כתוספת לארוחה עיקרית או אפילו כמנה עיקרית קלה. הסלט עשיר בטעמים ומרקמים, והוא נהדר גם לאנשים שרוצים להפחית בצריכת הבשר שלהם. מקור המתכון: המתכון הזה עבר בירושה במשפחתי במשך דורות. הוא פשוט, […]
אורז עם פרגיות בתנור מתכון מנצח

אורז עם פרגיות בתנור: ארוחה חמה ומשפחתית ימים קרירים קוראים לארוחות חמות ומנחמות, ואין כמו אורז עם פרגיות בתנור כדי לעשות את העבודה. המנה הקלאסית הזו משלבת בין פשטות הכנה לתוצאה עשירה בטעמים, והיא מתאימה לכל המשפחה. מקור המתכון: המתכון הזה עבר מדור לדור במשפחתי, וכל אחד הוסיף לו את הטאץ' האישי שלו. אני שמחה […]
מתכון לסלט טופו מפנק בטירוף – פצצה של בריאות וחלבון (אנחנו מכורים ממזמן!)

סלט טופו הוא מנה מרעננת ומזינה, מושלמת למי שמחפש ארוחה קלה אך משביעה. המתכון הספציפי הזה משלב את המרקם העדין והקרמי של טופו עם מגוון ירקות פריכים ורוטב טעים, ויוצר סלט טעים כמו שהוא בריא. טופו, בהיותו חלבון רב-תכליתי, סופג את הרוטב יפה, והופך כל ביס לתערובת מענגת של תווים חריפים ומלוחים. הסלט הזה אידיאלי […]
לחמניות חלב יפניות מתכון קל

לחמניות חלב יפניות: עננים רכים של אושר לחמניות חלב יפניות הן לא סתם עוד מאפה. הן רכות, ענניות, מתוקות במידה ופשוט מושלמות לארוחת בוקר, כריך צהריים או נשנוש לצד הקפה. הן קלות להכנה יחסית, ועם קצת סבלנות ותשומת לב, תזכו ליהנות מהלחמניות הכי טעימות שאי פעם טעמתם! מקור המתכון: המתכון מבוסס על מתכון מסורתי יפני, […]
מתכון להודו אדום – מרכז החג הקלאסי

הודו צלוי זה עם מרינדה אדומה חריפה ומלוחה הוא טוויסט טעים למרכז החג הקלאסי. המרינדה מחדירת להודו טעם עשיר ומוסיפה גוון אדום יפהפה לבשר, מה שהופך אותו למדהים ויזואלית וטעים להפליא. רכיבים: – 1 הודו שלם (בערך 4-5 ק"ג) – למרינדה: – 200 מ"ל יין אדום – 100 מ"ל חומץ בלסמי – 4 שיני שום, […]
פאייה דגים וזעפרן – ים של טעמים (כשר)

פאייה דגים וזעפרן – ים של טעמים (כשר) הקדמה: פאייה היא מנה ספרדית אהובה, המורכבת מאורז, ירקות, פירות ים ותבלינים. פאייה דגים וזעפרן היא גרסה כשרה ועשירה של המנה הקלאסית, המשלבת טעמים עדינים של פירות ים טריים עם ניחוח זעפרן משכר. מקור המתכון: המתכון מבוסס על מתכון משפחתי ספרדי שעבר מדור לדור, עם התאמות למטבח […]
מתכון לאונטריב בתנור – הבשר הכי טעים שתכינו אי פעם!

בשר אונטריב צלוי בתנור הוא מזון מנחם מובהק, הידוע בטעמיו העשירים ובמרקם הרך המתעוררים לחיים עם בישול איטי. שיטה זו הופכת נתח בקר קשוח יותר למנה עסיסית ומעוררת תיאבון שמתפרקת בקלות במגע מזלג. הסוד טמון בתהליך הצלייה האיטי, המפרק את רקמות החיבור, ומחדיר לבשר את הארומטיות והעשבים שהוא מבשל איתם. המתכון הזה מושלם לארוחת ערב […]
מאפה גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות

גוזלמה תרד וגבינות – טעימה של טורקיה בבית! גוזלמה, מאפה טורקי אהוב, משלב בצק רך ונעים עם מילוי עשיר ומגוון. גרסה זו משלבת תרד וגבינות, ומביאה טעמים ירוקים ורעננים לצד מליחות וחמימות. קל להכנה ומתאים לכל אירוע, הגוזלמה יגרום לכם להרגיש כאילו נחתתם ברחובות איסטנבול. מקור המתכון: המתכון מבוסס על מתכון משפחתי טורקי שעבר מדור […]
קרוקט תפוחי אדמה ובשר הולנדי – מעדן חם ומנחם

קרוקט תפוחי אדמה ובשר הולנדי – מעדן חם ומנחם הקרוקט ההולנדי, המכונה גם "קרוקֶט", הוא מאכל רחוב אהוב וותיק בהולנד. מדובר בכיסונים פריכים מבצק תפוחי אדמה ממולאים בתערובת בשר טעימה. הקרוקטים נאכלים חמים, לרוב עם רוטב חרדל או מיונז, ומהווים פינוק מושלם לכל גיל. מקור המתכון: המתכון הזה מבוסס על מתכון מסורתי הולנדי, עם כמה […]
מתכון לבשר אונטריב מפורק – טעם של פעם בחיים

בקר אונטריב מפורק הוא מנה המגלמת את המהות של אוכל מנחם. זה רב תכליתי, בעל טעם עמוק, ומושלם להאכלת קהל או ליהנות כשאריות. היופי של בשר אונטריב (Chuck) טמון בשיש העשיר שלו, מה שהופך את הבשר לרך ועסיסי להפליא בבישול איטי. המתכון הזה של אונטריב מפורק משתמש בתערובת תבלינים פשוטה ובשיטת בישול נמוכה ואיטית כדי […]
קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב: ניחוחות ילדות וחגיגה של טעמים

קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב: ניחוחות ילדות וחגיגה של טעמים במטבח המרוקאי, קציצות הן לא סתם עוד מנה – הן נכס תרבותי, סמל לאירוח נדיב וחיבור משפחתי. מתכון זה לקציצות בשר ברוטב צהוב הוא מסע בזמן אל ילדותי במרוקו, שם סבתא שלי נהגה להכין אותו באהבה רבה. ריחות התבלינים, רכות הקציצות והרוטב העשיר העירו את […]