חמין מקרוני ועוף של ירון ידעי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

חמין מקרוני ועוף של ירון ידעי

מרכיבים
2 חבילות פסטה מכל סוג
6 חלקי עוף
4-5 תפוחי אדמה קלופים
פרוסים ל1 ס"מ
2 בצלים חתוכים גס
כוס ממי הבישול של הפסטה
כוס שמן
2 כפיות פפריקה
2 כפות מלח
כפית וחצי פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות




.

אופן הכנה

מבשלים את הפסטה עם הרבה מים ומלח כ- 4-5 דקות חצי בישול (שישאר נגיס),
מסננים ושוטפים מתחת לברז עד שמתקרר. מסננים ומייבשים.
בסיר רחב וגבוה מחממים
1/4 כוס שמן ומטגנים את העוף מ2 צדדיו, מוציאים ומניחים בצד.
ממשיכים לטגן את הבצל עד לשקיפות ומוציאים החוצה .
מכבים את האש.
בקערה נפרדת מערבבים
3/4 כוס שמן שנשאר ,פפריקה, מלח, פלפל, רסק עגבניות.
ומוסיפים את הפסטה ,
מערבבים טוב שכל הפסטה תקבל את התבלינים ומתחילים לבנות את הסיר, בתחתית מניחים עיגול נייר אפייה משומן,
מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה מפזרים מעט מלח, וממשיכים עם העוף והבצל מטוגן, מוסיפים חצי מכמות הפסטה ומניחים ביצים ואת שאר הפסטה , מהדקים בזהירות ומוזגים את הכוס ממי הבישול ,מכסים עם נייר אפייה עגול ומכסים את כל הסיר במכסה תואם.
מרתיחים כ-10 דקות .
מכניסים לתנור ל 180 מעלות
שעה , ואז מורידים ל140 מעלות לעוד שעתיים לפחות .
או לחילופין לאחר רתיחה מעבירים לפלטה למשך הלילה.
בתום הבישול מסירים את המכסים והופכים על מגש גדול בזהירות .
בהצלחה .
שלכם ירון ידעי מבשל לכם.

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין רוטב ויניגרט כמו במסעדות

רולדת בשר בתנור מתכון של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

רולדת בשר בתנור מתכון של תומר תומס

1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
6 ביצים קשות
חצי קילו בשר עוף טחון
בצל קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות חרדל דיזון(לא חובה)
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
3 כפיות צנוברים
ביצה טריה
חצי כפית ראס אל חנות
2 כפות תערובת עשבי תיבול ( לא חובה)




.

הוראות הכנה:
1. מתחילים ביצירת המעטפת: בקערה שמים את הבשר הטחון, מוסיפים לו את הביצה הטריה,חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית מלח,חרדל דיזון ומערבבים היטב ושמים בצד.
2. מתחילים בהכנת המלית: בקערה שמים את הבשר עוף טחון,בצל קצוץ,פטרוזיליה קצוצה,חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית מלח,צנוברים,ראס אל חנות,תערובת עשבי תיבול ומערבבים היטב.
3. לוקחים שקית קוקי ומהצד פותחים אותה.
4. פורסים את השקית קוקי ושמים מעל את המעטפת של הבשר ומשטחים לאורך השקית בערך לעובי של סנטימטר כפי שהוצג בסרטון,
5. מעל המעטפת שמים את המילוי ונסדר לאורך במרכז המעטפת ומעל שמים את הביצים הקשות כפי שהוצג בסרטון, ניתן לפזר פלפל שחור מעל.
6. מתחילים לגלגל את שקית הקוקי עם הרולדה כמו סוכריה ולסגור את הצדדים.
7. שמים על הצד של הסגירה.
8. לוקחים שקית קוקי נוספת ומכניסים לתוכה את הרולדה וסוגרים היטב.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-60 דקות.
10. לאחר חצי שעה בתנור, מוציאים את הרולדה,שמים על רשת ובעזרת מחט מחוררים על מנת להוציא נוזלים.
11. מכניסים לחצי שעה נוספת בתנור.
12. מוציאים מהתנור,מסירים את שקיות הקוקי, מברישים בעשבי תיבול מעורבבים עם שמן זית ומכניסים ל-10 דקות נוספות בתנור להשחמה.
13. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר 10 דקות ,פרוסים ומגישים.

בהצלחה

עוף בלימון וסומק בתנור מתכון של תומר תומס

עוף בלימון וסומק בתנור מתכון של תומר תומס

מצרכים:
6 חלקי עוף(שוקיים וירכיים של עוף )
מיץ מלימון אחד
3 לימונים
4-6 בצלים
כף סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח גס




.

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את חלקי העוף,שופכים מעל את מיץ הלימון מכסים במים ושמים בצד.
2. פורסים את הבצל לרצועות ושמים בתחתית תבנית פיירקס.
3. מסירים את הקליפה והחלק הלבן מהלימון כפי שהודגם בסרטון ופורסים את הלימון לפרוסות ומסדרים מעל הבצל בתבנית פיירקס.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. מסננים את העופות מהמים ומסדרים מעל הלימון והבצל בתבנית.
6. מחממים את הסילאן במיקרוגל 30 שניות ומורחים את הסילאן על העוף באמצעות מברשת.
7. מפזרים מעל העוף מעט פלפל שחור גרוס,מעט מלח גס מכסים בנייר כסף ואופים בתנור למשך שעה ורבע בחום של 180 מעלות.
8. לאחר שעה ורבע, מוציאים מהתנור ומפזרים מעל סומק ומכניסים שוב לתנור לרבע שעה עד 20 דקות בחום של 200 מעלות על מנת שהעוף ישחים.
9. מוציאים מהתנור ומגישים

קציצות עוף אפונה מתכון של תומר תומס

קציצות עוף אפונה מתכון של תומר תומס

סרטון להכנת קציצות עוף עם אפונה:

מצרכים:
500 גרם חזה עוף טחון
גמבה
כוסברה
3 בצלים גדולים
2 כפות גדושות מרק עוף
כורכום
כף סוכר
פלפל לבן
3 כפות פרורי לחם
1 ביצה
2 שיני שום
600 גרם אפונה קפואה
מלח
1 ליטר מים חמים



אופן הכנה:
1. מגרדים בצל אחד,סוחטים ממנו את הנוזלים ומוסיפים לקערה עם חזה עוף טחון.
2. מוסיפים לחזה העוף את הביצה, מלח,כפית שטוחה פלפל לבן,נגיעה של כורכום ורבע צרור של כוסברה קצוצה,פירורי לחם ומערבבים היטב ויוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
3. מתחילים הבכנת הרוטב: שמים בסיר רבע כוס שמן קנולה, קוצצים את 2 הבצלים לקוביות קטנות,שמים את הקוביות בצל בסיר עם השמן ומטגנים עד להשחמה.
4. חותכים את הגמבה לקוביות וכמוכן פורסים את השום לפרוסות.
5. מוסיפים לבצל המטוגן כף סוכר,את הגמבה והשום הפרוס ומערבבים.
6. מוסיפים את האפונה לסיר וממשיכים בערבוב.
7. מוסיפים כפית שטוחה של כורכום, כפית שטוחה פלפל לבן ומערבב.
8. מוסיפים 2 כפות גדושות של מרק עוף ומערבבים, מוסיפים 1 ליטר מים חמים,מביאים לרתיחה ומוסיפים חופן של כוסברה וחצי כפית של מלח.
9. כאשר המים רותחים מוסיפים מיד את הקציצות שיצרנו ומבשלים כרבע שעה עם מכסה פתוח.
10. לאחר רבע שעה מכבים ומגישים.

קדרת (טאג'ין) עוף בריבת בצל מתכון של תומר תומס

מצרכים:

2 כפות סילאן
1 כף גרגירי כמון
מקל קינמון חצוי ל-2
1 כפית פלפל שחור
1 כף גרגירי כוסברה שלמים
כפית וחצי של מלח
קילו בצל קצוץ
כרעיים ושוקיים של עוף
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הבצל עם הגרגירי כוסברה,גרגירי כמון,סילאן,שמן זית,פלפל שחור,מלח,מקל קינמון, מערבבים היטב.
2. שמים מחצית מתערובת הבצל בתחתית הטאג'ין.
3. מסדרים מעל הבצל את השוקיים והכרעיים.
4. ומפזרים מעל השוקיים והכרעיים את תערובת הבצל שנותרה ומכסים היטב.
5. מכסים את הטאג'ין, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.
6. מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 3.5 שעות( סה"כ 4 שעות אפיה בתנור).
7. מוציאים מהתנור ומגישים.

מתכון לנגיסי עוף פריכים – צ'יקן נאגטס

מתכון לנגיסי עוף פריכים – צ'יקן נאגטס

1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת שום
מלח
פלפל שחור
2 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות.
1 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כוס שמן

1.בקערה שמים את הקמח ביחד עם האבקת שום, כפית של מלח ורבע כפית של פלפל שחור ומערבבים היטב.
2. מצפים את קוביות העוף בתערובת הקמח ומנערים על מנת שתווצר שכבה דקה של ציפוי קמח.
3. מערבבים את פירורי הלחם עם מלח ופלפל שחור ושמים בצד.
4. מערבבים את הביצה עם כף מים בקערה.
5. לוקחים את החזה עוף שטבלנו בקמח, וביד אחד מעבירים לתערובת הביצה מנערים ושמים בקערת הפירורי לחם, ביד שניה מוצאים ושים בצלחת בצד, חוזרים על התהליך עם כל קוביות העוף.
6. שופכים למחבת עמוקה את השמן ומחממים על אש בינונית ומכניסית קוביות העוף לטיגון בשמן ( להכניס בהדרגה לא את הכל ביחד מאחר וזה מקרר את החום של השמן ונגיסי העוף יהיו טבולים בשמן)
7. לטגן ולהפוך צד עד לקבלת גוון זהוב (בערך 8 דקות) , להוציא ולשים בצלחת עם נייר סופג.
מומלץ להגיש ביחד עם סלט ירקות טרי.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

צלי עוף בתנור מתכון

צלי עוף בתנור מתכון

מצרכים להכנת צלי עוף בתנור

5 כרעיים מחוברים
4 בצלים גדולים
5 שיני שום
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות סוכר חום דמררה
מעט פפריקה מתוקה בשמן

אופן הכנה:
1. מנקים את העוף היטב משומן ומשרים אותו לחצי שעה בקערת מים.
2. שוטפים שוב את העוף.
3. פורסים את הבצל לפרוסות עגולות ודקות וקולפים את השום וקוצצים גס.
4. בתבנית מניחים את פרוסות הבצל בשכבה אחידה .
5. את העוף מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס מעט פפריקה ושמן זית ומעסים קלות את העוף.
6. מניחים את העוף עם הצד של העור כלפי מטה על פרוסות הבצל,
ומפזרים מעל העוף את השום ומעל עוד שכבה של פרוסות בצל, כך שהבצל מכסה את כל העוף.
7. בקערה שמים את הסוכר חום,מעט מלח ופלפל שחור,פפריקה ושמן זית , מערבבים ומפזרים מעל שכבת הבצל.
8. עוטפים את התבנית בנייר כסף וצולים בתנור למשך שעה וחצי בחום של 200 מעלות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

סופריטו – תבשיל עוף ותפוח אדמה של תומר תומס

סופריטו – תבשיל עוף ותפוח אדמה של תומר תומס

מצרכים לסופריטו
מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית וחצי כורכום
3 שיני שום
עגבניה מגורדת
6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
1 בצל
3 כרעיים
3 שוקיים
חצי ליטר מים

אופן הכנת הסופריטו:

1. בקערה חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ( מחלקים את תפוח האדמה ל-4 פלחים ).
2.מחממים שמן קנולה במחבת ומתחילים לטגן את תפוחי האדמה, מטגנים עד שתפוחי האדמה משחימים.
3. בסיר אחר שמים רבע כוס חד פעמי של שמן ומתחילים לחמם, עד שהשמן מתחמם,קוצצים את הבצל ומעבירים את הבצל הקצוץ לסיר לטיגון.
4. לאחר שהתפוחי אדמה השחימו,מוציאים מהמחבת ומתחילים בטיגון העוף שהצד של העור לכיוון השמן,מטגנים משני הצדדים טיגון קצר רק על מנת לסגור את העוף(לשמור את העוף עסיסי).
5. לאחר הטיגון הקצר של מוציאים את העוף למסננת.
6. מתחילים בהכנת הרוטב: ממשיכים בטיגון הבצל ומוסיפים את העגבניה המגורדת ואת שיני השום קצוצות ומטגנים מעט.
7. מוסיפים את הכורכום והפלפל שחור ומערבבים.
8. מוסיפים חצי ליטר מים ומערבבים וממליח לפי הטעם ( בערך חצי כפית ).
9. מתחילים לסדר את העוף ואת תפוחי האדמה, הרוטב יסמיך מהעמילן של התפוחי האדמה.
10 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בין 40-45 דקות.
11. לאחר 40-45 דקות של בישול לפזר פטרוזיליה מעל ולהגיש.

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

חזה עוף צלוי במרינדה של צ'ילי מתוק, חרדל ודבש

מצרכים לחזה עוף במרינדה של צ'ילי מתוק חרדל ודבש:


4 יחידות חזה עוף פרוס
2 כפות דבש
מיץ מלימון שלם
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית חרדל
כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
תרסיס שמן

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המשרה ומכסים היטב את חזה העוף.

2. מרססים פלנצ'ה בתרסיס שמן ומחממים. מניחים את חזה העוף ומברישים עוד קצת מהמשרה, מרססים מעל ספריי שמן והופכים לאחר כמה דקות לצד השני. חוזרים על פעולת המשרה ותרסיס השמן

המתכון באדיבות : עץ הזית

עוף שלם צלוי בדבש עם תפוחי אדמה ובצל סגול

עוף שלם צלוי בדבש עם תפוחי אדמה ובצל סגול מתכון של איילת הירשמן
המרכיבים (כ-6 מנות)

1 עוף שלם במשקל 1/2 1 – 2 ק"ג בעל עור שלם ויפה, שטוף ומיובש היטב במגבות נייר מלח גס לימון לזיגוג: 3 כפות שמן זית 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
3 כפות מיץ תפוזים 3 כפות דבש מלח, פלפל שחור 4-5 גבעולי טימין לירקות: 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לשמיניות
4 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
4-5 גבעולי טימין
1 כף אבקת מרק עוף

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 220) מעלות).
2. מכינים תבנית לא גדולה. מניחים רשת על התבנית – אפשר להשתמש ברשת התנור או לקנות רשת קטנה בגודל התבנית בחנויות כלים.
3. מושחים את העוף מכל צדיו במיץ הלימון וזורים מלח. מכניסים את הלימון לתוך העוף.
4. הזיגוג והצלייה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את העוף. מורחים גם את חלקו הפנימי של העוף ושמים בו את גבעולי הטימין – שמים על הרשת את העוף כשצד החזה למטה וצולים 15 דקות עד הזהבה. מנמיכים את חום התנור לבינוני, מוציאים את העוף, הופכים אותו בזהירות ומושחים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. צולים עוד כ-40 דקות, במהלכן מוציאים את העוף עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה.
5. הירקות: בינתיים, שמים במקביל בתבנית אחרת את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ובאבקת המרק, מערבבים, יוצקים שמן זית ומוסיפים את הטימין. מכניסים גם את התבנית הזאת לתנור, לצד תבנית העוף.
6. כשהעוף מוכן וצלוי מעבירים מהרשת לצלחת ומשהים שם 10 דקות לפני ההגשה. בינתיים, בודקים מה מצב הירקות ואם הם עדיין לא רכים צולים אותם ברוטב עוד כמה דקות אם הם מתחילים להיחרך אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולצלות כך. מגישים את העוף עם הירקות.