קינואה בטטה פטריות מתכון מעלף

קינואה אפויה עם בטטה ופטריות: פינוק צבעוני ומשביע מחפשים ארוחה בריאה, טעימה וקלה להכנה? קבלו את המתכון המושלם לקינואה אפויה עם בטטה ופטריות! שילוב מנצח של טעמים וצבעים, מנה עשירה ומזינה שתתאים לכל המשפחה. מקור המתכון: המתכון הוא פרי יצירתי שלי, נולד מתוך אהבה למאכלים בריאים ומשביעים. שילוב הקינואה, הבטטה והפטריות יוצר מנה מאוזנת ומלאת […]
קליית שקדים בתנור מתכון פשוט

קליית שקדים בתנור מתכון פשוט קליית שקדים בתנור היא מסורת קולינרית נצחית שמוציאה את הטעם האגוזי והמרקם הפריך של הפינוקים המענגים האלה. מקורו מאזור הים התיכון בו מוקירים שקדים במשך מאות שנים, המתכון הפשוט אך המשביע הזה מצא את דרכו למטבחים ברחבי העולם. רכיבים: 500 גרם (כ-2 כוסות) שקדים חיים 1 כף שמן זית או […]
מקרוני אנד צ'יז מתכון אמריקאי מטורף

מקרוני אנד צ'יז מתכון אמריקאי מטורף דבר בטוח! בואו נצלול אל הטוב המנחם של מקרוני וגבינה אמריקאיים קלאסיים. מקרוני וגבינה היא מנה אהובה במטבח האמריקאי, עם שורשים מהמאה ה-18. זהו מזון מנחם מובהק שעמד במבחן הזמן, והתפתח לצורות וטעמים שונים במהלך השנים. מנת הפסטה השמנתית והגבינתית הזו היא מצרך מצרך במפגשים משפחתיים, ארוחות ערב וארוחות […]
קרם תירס מתכון עם מרקם מדהים ותענוג לחיך

קרם תירס מתכון עם מרקם מדהים ותענוג לחיך קרם תירס הוא מאכל מנחם ששורשיו נמצאים עמוק בלב המטבח האמריקאי, במיוחד באזורים שבהם יש תירס בשפע. המרקחת הקטיפתית הזו היא חגיגה של הטעם המתוק והחמאתי של גרעיני התירס, שהפך לתענוג קרמי שמחמם את הנשמה בכל כפית. מקורו בשטחים החקלאיים העשירים של המערב התיכון, שם שדות תירס […]
מתכון ממרח שום קונפי מושלם

מתכון ממרח שום קונפי מושלם דבר בטוח! הנה מתכון טעים לממרח שום קונפי שיעיף לכם את בלוטות הטעם! הממרח הזה הוא כמו פצצת טעם שמוסיפה אגרוף לכל דבר שהוא נוגע בו. לשום קונפי שורשיו במטבח הצרפתי, שבו נעשה שימוש בשיטת בישול איטי של שיני שום בשמן כטכניקת שימור. עם הזמן, תהליך זה הפך לממרח אהוב, […]
מתכון לקלחי תירס צלויים בתנור נדירים

מתכון לקלחי תירס צלויים בתנור נדירים קלח תירס צלוי בתנור הוא מנה פשוטה אך טעימה שמוציאה את המתיקות והטעם הטבעיים של תירס טרי. שיטת בישול זו מאפשרת לתירס להתקרמל מעט, משפרת את טעמו תוך שמירה על ערכו התזונתי. מקורו של המטבח האמריקאי המסורתי, קלח תירס צלוי בתנור הפך לתוספת אהובה שנהנית ממנה בברביקיו, בפיקניקים ובמפגשים […]
מתכון פלפלים מוחמצים חריפים

מתכון פלפלים מוחמצים חריפים פלפלים מוחמצים הם תענוג טעים שמוסיף אגרוף של טעם לכל מנה. מקורו בטכניקות שימור עתיקות, כבישה הייתה שיטה להארכת חיי המדף של ירקות במשך מאות שנים. מתכון זה לפלפלים כבושים משלב את הטריות של הפלפלים עם החמימות של החומץ והתערובת הארומטית של תבלינים, וכתוצאה מכך תבלין מעורר תיאבון שיכול לרומם כריכים, […]
מתכון לקרם חמאה לציפוי עוגה – הכי טעים שיש

מתכון לקרם חמאה לציפוי עוגה – הכי טעים שיש ציפוי קרם חמאה הוא מרכיב עיקרי בקישוט עוגות, אהוב על המרקם הקרמי וטעמו המתוק. מקורו במאה ה-20, והתפתח מתערובות חמאה וסוכר פשוטות. כיום, זהו ציפוי רב תכליתי המשמש באינספור עיצובי עוגות, מעוגות חתונה אלגנטיות ועד יצירות יומולדת גחמניות. רכיבים: 1 כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, […]
מתכון לחם מטוגן תענוג פריך

מתכון לחם מטוגן תענוג פריך לחם מטוגן, תענוג פריך שאהוב על רבים, חורג מתרבויות ומטבחים. מקורותיו נעוצים בצורך לנצל את שאריות הלחם, ולהפוך אותו למאכל טעים ומשביע. המתכון הנצחי הזה הועבר לדורות, והתפתח עם המגע הייחודי של כל טבח. בין אם מוגש כפינוק ארוחת בוקר מלוח או כנשנוש לבבי, לחם מטוגן לעולם לא מצליח לרתק […]
פלפל ממולא מתכון קל מפוצץ טעמים

פלפל ממולא מתכון קל מפוצץ טעמים מה שבטוח, הנה מתכון פשוט לפלפלים ממולאים שסופר קל להכנה, אך טעים להפליא! פלפלים ממולאים הם מאכל קלאסי שנהנו ממנו בתרבויות רבות במשך דורות. הם כמו כלי מאכל קטנים, עמוסים בתערובת טעימה של מרכיבים, ואפויים לשלמות. מקורות חכמים, לפלפלים ממולאים יש שורשים במטבחים שונים, מהים תיכוני ועד מקסיקני. הם […]
מתכון אורז לסושי: דביק, איכותי וטעים

מתכון אורז לסושי: דביק, איכותי וטעים אורז סושי, המכונה גם שארי או סומשי, הוא הלב והנשמה של הסושי. מוצאו מיפן, האורז הדביק והחומץ הזה מתובל בקפידה כדי להשלים את הטעמים של דגים טריים ומרכיבי סושי אחרים. אומנות הכנת אורז סושי טמונה בהשגת האיזון המושלם של מתיקות, חומציות ודביקות. עם מקורותיו מושרשים עמוק במסורת הקולינרית היפנית, […]
סלק מתכון הודי מטורף

סלק הודי מתוק-חריף: טיול קולינרי למזרח הסלק הוא ירק אהוב ורב-גוני, ומתאים למגוון רחב של מנות. במתכון זה, ניקח אתכם למסע קולינרי אל תוך טעמי הודו, עם סלק מתוק-חריף שיגרה את החושים שלכם. המתכון פשוט להכנה ומתאים לכל טבח, מתחיל ועד מנוסה. מקור המתכון: המתכון מבוסס על מתכון מסורתי מהדרום הודו, שם הסלק הוא ירק […]
ניוקי סלק המתכון הכי טעים

ניוקי סלק – ענן ורוד של טעמים ניוקי הוא מאכל איטלקי אהוב, רך ועדין, שכיף להכין וקל לאכול. גרסת הניוקי סלק משלבת את הטעם המתוק-אדמתי של הסלק עם מרקם רך וחלומי, ויוצרת מנה ייחודית ומרעננת. מקור המתכון: המתכון נולד מתוך ניסיונות רבים במטבח, שילוב של טכניקות איטלקיות קלאסיות עם אהבה לטעמים ייחודיים. מצרכים: 500 גרם […]
מתכון לסלק אפוי בתנור – מנה מיוחדת

סלק אפוי הוא תוספת פשוטה אך טעימה שחוגגת את המתיקות הארצית של ירק השורש התוסס הזה. צליית סלק בתנור משפרת את טעמיו הטבעיים ומוציאה את טעמו העשיר והמקורמל. מתכון זה מושלם להצגת היופי והרבגוניות של הסלק כמנה עצמאית או כחלק מארוחה גדולה יותר. במינימום מאמץ תוכלו ליצור תוספת מזינה וצבעונית לשולחן שלכם. רכיבים: – […]
תענוג של פטריות פורטובלו צרובות במחבת

תענוג של פטריות פורטובלו צרובות במחבת אה, פטריית פורטובלו המלכותית! המתכון הזה הוא כמו מכתב אהבה לאותן יפהפיות בשרניות ואדמתיות. מקורן בלב איטליה, הפטריות הללו מעוררות בלוטות טעם במשך מאות שנים. הן לא סתם פטריות; הם כמו הסטייק של העולם הצמחוני! עכשיו, בואו נדבר על הקסם שאנחנו עומדים ליצור. תארו לעצמכם את זה: פטריות פורטובלו […]
צ'יפס בתנור – מתכון קריספי

צ'יפס בתנור – מתכון קריספי דבר בטוח! הנה מתכון לצ'יפס אפויים בתנור, היישר מהמטבח שלי לשלכם. צ'יפס הוא חביב כל הזמנים, פריך מבחוץ, רך מבפנים, ומתפקע בטעם. בעודו מטוגן באופן מסורתי, המתכון הזה מציע טוויסט בריא יותר על ידי אפייתם בתנור. מקורו בבלגיה בסוף המאה ה-17, צ'יפס הפך לסנסציה עולמית, אהובה על אנשים מכל הגילאים. […]
תענוג של טורטיה במילוי גבינות

תענוג של טורטיה במילוי גבינות מקורו של המטבחים התוססים של מקסיקו, תענוג טורטיה במילוי גבינות הוא תחושה מלוחה שכבשה את בלוטות הטעם ברחבי העולם. המנה הרב-תכליתית הזו משלבת את הפשטות של הטורטיות עם עושר הגבינות השונות, ויוצרת חוויה נמסה בפה המושלמת לכל אירוע ארוחה. בין אם מוגש כארוחת בוקר דשנה, ארוחת צהריים משביעה או ארוחת […]
מתכון לאפונת וואסבי תוצרת בית: עוקצני וקראנצ'י

מתכון לאפונת וואסבי תוצרת בית: עוקצני וקראנצ'י אפונת וואסבי היא חטיף פריך ומתובל באופן ממכר שמקורו ביפן. הם מיוצרים על ידי ציפוי אפונה מיובשת בתערובת של אבקת וואסבי, סוכר ומלח, ואז צלייה עד לפריכות. חטיף טעים זה מושלם לנשנש תוך כדי תנועה, הוספה לתערובות שבילים, או להגשה כמתאבן טעים במסיבות. לא רק שהם טעימים, אלא […]
מתכון סלט ביצים ותפוחי אדמה- מנה קלאסית אהובה

מתכון סלט ביצים ותפוחי אדמה- מנה קלאסית אהובה דבר בטוח! הנה מתכון פשוט לכדור הארץ לסלט ביצים ותפוחי אדמה שהוא גם טעים וגם מזין! סלט ביצים ותפוחי אדמה הוא מנה קלאסית האהובה על הפשטות והטעמים המענגים שלה. זהו מתכון על-זמני שעיצב פיקניקים, פינוקים ומפגשים משפחתיים במשך דורות. מקורו בהתחלות צנועות, המנה הזו התפתחה למרכיב עיקרי […]
מתכון לפסטה רוזה בלי שמנת

פסטה רוזה, או "פסטה ורודה", היא מאכל איטלקי קלאסי הידוע ברוטב העגבניות הקרמי שלו. עם זאת, מתכון זה מציע טוויסט ייחודי על ידי השמטת הקרם, מה שהופך אותו לקליל יותר תוך שמירה על טעמו העשיר והטעמים. מקורה במסורות הקולינריות של איטליה, פסטה רוזה הפכה לחביבה אהובה במשקי בית ברחבי העולם. גרסה זו של המנה […]
שעועית לבנה מתכון הודי

שעועית לבנה, המכונה גם שעועית נייבי או שעועית חריקו, היא מרכיב רב תכליתי ומזין הנפוץ במטבח ההודי. מתכון שעועית לבנה בסגנון הודי זה מנה מנחמת ולבבית המשלבת שעועית עדינה עם תבלינים ארומטיים ומרכיבים טעימים. מנה זו, שמקורה במסורות הקולינריות המגוונות של הודו, מציגה את הטעמים העשירים והתוססים של האזור. בין אם מוגשת כמנה עיקרית […]
מתכון לאורז ירוק פרסי – מושלם

אורז ירוק פרסי, המכונה גם סבזי פולו, הוא מאכל איראני מסורתי מפוצץ בטעמים וצבעים תוססים. זוהי מנת אורז ריחנית וארומטית הכוללת שילוב מענג של עשבי תיבול טריים, תבלינים וגרגירי אורז עדינים. עם עשבי תיבול ארומטיים וטעמים מגרים, אורז ירוק פרסי בטוח ירשים את המשפחה והחברים שלך. זמן הדרוש: כשעה רכיבים: – 300 גרם אורז […]
גבינה צפתית מתכון גבינה ישראלית צפתית תוצרת בית

גבינה צפתית ישראלית, המכונה גם "פנר צפתית", היא מוצר חלב אהוב במטבח הישראלי. זוהי גבינה רכה וטרייה עם מרקם קרמי וטעם עדין ומעט חריף. גבינה צפתית היא רבתכליתית להפליא וניתן להשתמש בה במגוון מנות, ממלוח ועד מתוק. הכנת גבינה צפתית בבית היא תהליך פשוט ומתגמל שדורש רק כמה מרכיבים בסיסיים. עם טעמה העשיר והעקביות […]
כרוב מאודה פשוט ומזין

כרוב מאודה פשוט ומזין כרוב מאודה הוא מאכל צנוע אך לבבי שנהנה ממנו במטבחים ברחבי העולם במשך מאות שנים. המתכון הזה חוגג את הפשטות והטעם הטבעי של הכרוב, ללא צורך במרכיבים משוכללים או טכניקות מסובכות. בין אם אתם מחפשים תוספת מהירה שילווה את הארוחה שלכם או תוספת מזינה לרפרטואר הצמחוני שלכם, כרוב מאודה מתאים בצורה […]
מתכון לריבת ענבים מרוקאית, עמוסה בטעם והיסטוריה!

מתכון לריבת ענבים מרוקאית, עמוסה בטעם והיסטוריה! ריבת ענבים מרוקאית, הידועה גם בשם "Murraba d'Enab" בערבית, היא שימור מענג המושרש עמוק במסורות הקולינריות של מרוקו. ריבה זו מגלמת את הטעמים העשירים של האזור, המשלבת ענבים מתוקים עם תבלינים ארומטיים ליצירת ממרח שמעורר את בלוטות הטעם. עם היסטוריה שנמשכת מאות שנים אחורה, ריבה זו זכה להערכה […]
מתכון לתפוח אדמה עם שמנת – טעם משגע

תפוחי אדמה עם שמנת היא מנה קלאסית ומנחמת שמשלבת את הטעם הארצי של תפוחי האדמה עם עושר השמנת. המנה הזו פשוטה אך משביעה, מה שהופך אותה למושלמת לארוחות ערב משפחתיות נעימות או לאירועים מיוחדים. הרוטב הקרמי עוטף תפוחי אדמה רכים ויוצר מרקם יוקרתי שנמס בפה. עם קומץ מרכיבים בלבד, תוכלו ליצור תוספת דשנה וטעימה שתשאיר […]
תענוג של אורז ועדשים כתומות: מתכון ריחני וטעים

תענוג של אורז ועדשים כתומות: מתכון ריחני וטעים המתכון הזה לעונג אורז ריחני ועדשים כתומות הוא תערובת מענגת של מרקמים וטעמים, שמקורם במסורות הקולינריות התוססות של המזרח התיכון. המנה הזו משלבת את העושר הארצי של עדשים כתומות עם הטוב האוורירי של אורז בסמטי, וכתוצאה מכך ארוחה בריאה ומשביעה שתגרה את בלוטות הטעם שלכם. בין אם […]
מתכון לתבשיל עדשים ירוקות לבבי

מתכון לתבשיל עדשים ירוקות לבבי תבשיל העדשים הירוקות הלבביות הזה הוא מנה בריאה שאורזת אגרוף של טעם ותזונה. מקורו מאזור הים התיכון, שבו העדשים הן מרכיב עיקרי, המתכון הזה עבר לדורותיו, מוקיר בזכות הפשטות והאיכויות המזינות שלו. עדשים ירוקות, מלאות חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים, הן מעצמה תזונתית, מה שהופך את התבשיל הזה לא רק לטעים […]
תענוג אורז ערמונים ריחני- מתכון

תענוג אורז ערמונים ריחני- מתכון התפנקו עם מנה שמחברת את המתיקות הארצית של הערמונים עם השלמות המנחמת של האורז. המתכון הזה לאורז ערמונים הוא פיוז'ן של תרבויות, השואב השראה ממטבחי מזרח אסיה וים תיכוניים. מקורה מאזורים שבהם ערמונים פורחים, המנה הזו מוערכת במשך מאות שנים בשל טעמיה הלבביים ואיכויות ההזנה שלה. רכיבים: 2 כוסות אורז […]
מתכון לכרובית מהירה וקלה של 10 דקות

מתכון לכרובית מהירה וקלה של 10 דקות המתכון להקפצה של כרובית מהיר בזק הוא מושלם עבור לילות השבוע העמוסים שבהם אתה צריך משהו טעים ומזין על השולחן במהירות הבזק. כרובית, ירק רב תכליתי ועמוס בחומרים מזינים, תופסת את מרכז הבמה במתכון הזה, חדור טעמים מלוחים וצבעים מרהיבים. מקורו בלב המטבחים הביתיים, המתכון הזה מפגיש מרכיבים […]
מתכון לירקות בתנור בטעם גן עדן

צליית ירקות בתנור היא דרך פשוטה אך טעימה להפליא להוציא את הטעמים והמתיקות הטבעיים שלהם. בין אם אתם מכינים תוספת לארוחת ערב של שבוע ובין אם אתם מחפשים להוסיף קצת צבע וחיוניות לארוחה שלכם, ירקות צלויים תמיד משמחים את הקהל. מתכון זה מאפשר לך להתאים אישית את מבחר הירקות על סמך מה העונה או העדפותיך […]
אורז עם איטריות ובצל מתכון משגע

אורז עם איטריות ובצל: מנה קלה, טעימה ומשביעה אורז עם איטריות ובצל הוא מנה קלאסית ופשוטה להכנה, שמקורה במטבח הפרסי. המנה משלבת את הטעמים העשירים של אורז, איטריות ובצל מטוגן, ומתובלת בצורה עדינה עם מלח, פלפל שחור ורוטב סויה. זוהי מנה נהדרת לארוחת צהריים או ערב קלה ומהירה, והיא גם מתאימה כתוספת למגוון מנות אחרות. […]
מתכון קלאסי לאורז מושלם

מתכון האורז הקלאסי הזה הוא מרכיב עיקרי במטבחים רבים ברחבי העולם. זה פשוט אך רב תכליתי, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לאינספור ארוחות. בין אם אתם מגישים אותו לצד קארי בטעם, עוף צלוי עסיסי, או נהנים ממנו בפני עצמו, האורז הזה בטוח ישביע את התשוקה שלכם. עם המרקם הרך והטעם האגוזי העדין שלו, הוא בטוח […]
מתכון שניצל כרובית פריך

מתכון שניצל כרובית פריך שניצל כרובית הוא אלטרנטיבה צמחונית פנטסטית לשניצל מסורתי, המציע מנה פריכה וטעימה שבטוח תספק אפילו את התיאבון הגרוע ביותר. שניצל, שמקורו באוסטריה, כולל בדרך כלל בשר דק, לחם ומטוגן לשלמות זהובה. אבל אל תפחדו, ירקות – גרסת הכרובית הזו מביאה את אותו טוב פריך בלי הבשר! רכיבים: 1 ראש כרובית גדול […]
חיטה: מתכון עשיר בחומרים מזינים

חיטה: מתכון עשיר בחומרים מזינים ברוכים הבאים למסע קולינרי שבו החיטה תופסת את מרכז הבמה במתכון הרחבה מענג שהוא מגוון כמו שהוא מזין. מתכון זה נובע משורשיו לתרבויות עתיקות, שבהן החיטה הייתה נערצת בשל המזון והאיכויות המזינות שלה. היום אנחנו מעלים את הדגן הצנוע הזה למנה דשנה שיכולה לשמש כמנה עיקרית משביעה או כתוספת מענגת. […]
מתכון לימון כבוש ערבי: יוסיף לך חמיצות מעודנת לכל ארוחה

מתכון לימון כבוש ערבי: יוסיף לך חמיצות מעודנת לכל ארוחה לימונים כבושים בערבית, הידועים גם בשם "מקבוס אל-לימון", הם מצרך אהוב במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו מרוקו ולבנון. הלימונים החריפים והטעמים האלה הם לא רק טעימים אלא גם מציעים אינספור יתרונות בריאותיים. עמוס בוויטמין C, נוגדי חמצון ומינרלים חיוניים כמו אשלגן, לימונים כבושים יכולים […]
תפוח אדמה במיקרוגל מתכון מהיר וקל לתוספת ללא טרחה

תפוחי אדמה במיקרוגל הם דרך נוחה וחוסכת זמן ליהנות מהנוחות של תפוחי אדמה אפויים ללא המתנה ארוכה. המתכון הזה מושלם ללילות שבוע עמוסים כאשר אתם צריכים תוספת פשוטה אך משביעה ללוות את הארוחה שלכם. בעוד שתפוחי אדמה אפויים מסורתיים דורשים שעות בתנור, תפוחי אדמה במיקרוגל יכולים להיות מוכנים בחלק מהזמן, מה שהופך אותם לבחירה […]
מתכון לממרח צמחי בטעם כבד: לא תרגישו בהבדל

מתכון לממרח צמחי בטעם כבד: לא תרגישו בהבדל ברוכים הבאים למטבח שלי, שבו יצירתיות פוגשת טעם! היום אני מתרגשת לשתף אתכם במתכון לממרח צמחוני שאורז את כל הטוב המלוח של הכבד ללא מעורבות בשר. ממרח זה מושלם למי שמחפש לחקור טעמים חדשים או לצמחונים שמתגעגעים לטעם הכבד. מקורו ברצון לתת מענה להעדפות תזונתיות מגוונות, מתכון […]
מתכון לריבת פלפלים חריפים – מתכון אש

ריבת פלפלים חריפים היא שילוב מענג של פלפלים חריפים וסוכר מתוק, מבושלים לשלמות עד שהם סמיכים וריבתיים. זוהי דרך נפלאה לשמר את השפע של פלפלי הקיץ וליהנות מהטעמים התוססים שלהם כל השנה. עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט זמן על הכיריים, תוכלו ליצור ריבה ביתית טעימה שתרשים את החברים והמשפחה שלכם. זמן הדרוש: כשעה רכיבים: […]
מתכון לתפוחי אדמה במחבת – קל וטעים ברמות

תפוחי אדמה מטוגנים במחבת הם תוספת קלאסית שמשתלבת כמעט עם כל ארוחה. בין אם אתם מגישים אותם לצד ביצים לארוחת הבוקר או כתוספת דשנה לארוחת ערב, תפוחי האדמה הפריכים האלה בטוח יהיו להיט. רק עם כמה מרכיבים פשוטים ומחבת לוהטת, תוכלו ליצור תפוחי אדמה חומים-זהובים פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. זמן נדרש: כ-25-30 דקות רכיבים: […]
מתכון לכרוב הונגרי ממולא באהבה

מתכון לכרוב הונגרי ממולא באהבה כרוב ממולא הונגרי, הידוע גם בשם "töltött káposzta", הוא מאכל לבבי ומנחם שהוקיר אותו במשך דורות במטבח ההונגרי. מנה זו, שמקורה במזרח אירופה, משלבת עלי כרוב נימוחים במילוי תערובת טעימה של בשר טחון, אורז, בצל ותבלינים, הכל מבושלים ברוטב עגבניות מלוח עד שהם רכים וטעימים. מתכון זה מניב כ-6 מנות, […]
מתכון למרק סולת טוניסאי של סבתות

מתכון למרק סולת טוניסאי של סבתות מרק סולת טוניסאי, המכונה "לאבלבי", הוא מאכל דשן וטעים שהיה מרכיב עיקרי במטבח הטוניסאי במשך דורות. המרק המסורתי הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בתזונה, מה שהופך אותו לבחירה מושלמת לארוחה בריאה. מקורו של לאבלבי מההתחלה הצנועה, שהוגשה לעתים קרובות כמנת ארוחת בוקר על ידי רוכלי רחוב בתוניסיה. […]
דים סאם סיני אותנטי: מתכון כופתאות מאודות

דים סאם סיני אותנטי: מתכון כופתאות מאודות דים סאם, מסורת אהובה במטבח הסיני, מוצא את מקורותיה בבתי התה שלאורך דרך המשי העתיקה. הביסים הקטנים והטעמים הללו נועדו מלכתחילה ללוות את התה, אך התפתחו למבחר מגוון של מנות, כולל הכופתאות המאודות האייקוניות. כופתאות אלה עדינות, אך עם זאת מפוצצות במילויים מלוחים, הן מרכיב עיקרי במטבח הקנטונזי […]
מתכון לממרח טופו בריא: תענוג מזין

מתכון לממרח טופו בריא: תענוג מזין מתכון לממרח טופו זה מחליף משחק עבור אלה המחפשים אלטרנטיבה טעימה, רב-תכליתית ומודעת לבריאות לממרחים מסורתיים. מתכון זה, שמקורו בלב המטבח הצמחי, משלב את הטוב הקרמי של הטופו עם פרץ של טעם מעשבי תיבול ותבלינים שונים. בין אם אתה טבעוני מנוסה או פשוט מחפש לשלב אפשרויות נוספות על בסיס […]
לביבות תפו"א מטוגנות מתכון ב-5 דקות

לביבות תפו"א מטוגנות: חגיגה של פשטות וטעם לביבות תפו"א מטוגנות הן מאכל אהוב ומוכר בכל בית בישראל. הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, ועמוסות בטעם וניחוח נוסטלגי. המתכון הזה פשוט להכנה, ומתאים גם למי שפחות מנוסה במטבח. מקור המתכון: המתכון עבר מדור לדור במשפחתי, ויש לו מקום מיוחד בחגיגות חנוכה שלנו. מתכון של ויויאן פרחי ביטון […]
חציל בטחינה אפוי בתנור: חגיגה של טעמים ים תיכוניים

החציל הוא ירק אהוב במטבח הישראלי, וישנן דרכים רבות להכין אותו. אחת הדרכים הפופולריות והטעימות ביותר היא לאפות אותו בתנור עם טחינה. שילוב הטעמים של החציל הקלוי, הטחינה הסמיכה והתבלינים יוצר מנה נהדרת שמתאימה כארוחה קלה, כתוספת או כממרח. מקור המתכון: מתכון זה עבר מדור לדור במשפחתי, ויש לו שורשים עמוקים במטבח הים תיכוני. לאורך […]
מתכון פסטה טליאטלה – איך מכינים פסטה מאפס כמו באיטליה?

פסטה טליאטלה , עם החוטים הארוכים דמויי הסרט שלה, מציעה קנבס מענג למגוון רטבים, אבל יש משהו באמת מיוחד בהכנתה מאפס. תהליך הערבוב, רידוד וחיתוך הבצק לא רק מחבר אותך לדורות של יצרני פסטה אלא גם הופך מרכיבים פשוטים למנה מעולה. מתכון זה ידריך אותך בהכנת טליאטלה טרייה, בשילוב עם רוטב פטריות קלאסי וקרמי, מנחם […]
מתכון בצל כבוש- תוספת טעם מפתיעה לכל מנה

מתכון בצל כבוש- תוספת טעם מפתיעה לכל מנה בסדר, בואו נצלול להכנת כמה בצל כבוש חריף ומענג! המתכון הזה הוא מועדף קלאסי שמוסיף פונץ' טעים לכל מנה. בצל כבוש קיים כבר עידן ועידנים, מוערכים ביכולתם להעלות את טעמי הכריכים, הסלטים, הטאקו ועוד. בצל כבוש, שמקורו מתרבויות שונות ברחבי העולם, הפך למרכיב עיקרי במטבחים רבים בשל […]
מתכון ממרח סקורדליה קרמי וקטיפתי

מתכון ממרח סקורדליה קרמי וקטיפתי התענוג הקרמי והשום הזה מקורו ביוון, שם הוא מוגש לעתים קרובות כמטבל או כתוספת. זהו מלווה נפלא לבשרים על האש, ירקות צלויים, או פשוט כממרח על לחם פריך. שורשיו של סקורדליה נעוצים בימי קדם, שם האמינו שהוא נצרך על ידי חיילים יווניים בשל תכונותיו הממריצות, הודות לשום. רכיבים: 500 גרם […]
מתכון לריבת תפוזים סינים- מעדן לחיך

מתכון לריבת תפוזים סינים- מעדן לחיך דבר בטוח! הנה מתכון לריבת תפוזים סינים מתפוצצת מטוב הדר ומושלמת למריחה על טוסט, לערבב ליוגורט, או אפילו לטפטף מעל קינוחים. ריבת תפוזים סינים היא פיוז'ן מענג של טעמים סיניים מסורתיים עם טוויסט מערבי. תפוזים טופחו בסין במשך מאות שנים, מוערכים לא רק בשל טעמם המתוק אלא גם בשל […]