גונדי מתכון קל של תומר תומס

גונדי מתכון קל של תומר תומס

מצרכים להכנת מתכון גונדי פרסי:
4 בצלים מגורדים עם הנוזלים
1 בצל חתוך לרצועות
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כורכום
1.5 כוסות חומוס קלויי טחון בלי מלח
חצי כפית קינמון
חצי כפית הל
כוס גרגירי חומוס
2 כפות גדושות מרק עוף
שמיר קצוץ
500 גרם חזה עוף טחון
2 גזרים קלופים
3 תפוחי אדמה

אופן הכנה:
1. שמים 3 כפות שמן בסיר ומחממים,מוסיפים את רצועות הבצל,מוסיפים את הכורכום ומערבבים עד להשחמה.
2. פורסים את הגזרים הקלופים לעיגולים ושמים בצד.
3. את התפוח אדמה חותכים ל-8 כפי שהוצג בסרטון.
4. מוסיפים את הגזר והתפוח אדמה לסיר ומטגנים 5 דקות.
5. מוסיפים את השמיר והמרק עוף,פלפל שחור.
6. מוסיפים 3 ליטר מים רותחים(3/4 סיר) , ואת גרגירי החומוס מערבבים ומממשיכים בבישול.
7. בקערה נפרדת שמים את החזה עוף עם הבצלים עם הנוזלים והחומוס הטחון ללא מלח,קינמון,הל,מלח,חצי כפית פלפל שחור,כפית של כורכום ומערבבים את הכל לעיסה אחידה.
8. לאחר שהמרק מתבשל 25 דקות לוקחים קערה עם קצת מים,יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ,
מביאים את המרק לרתיחה ושמים את הקציצות בתוך המרק ומבשלים 20 דקות נוספות.

מתכונים נוספים של תומר תומס:
חצפורי מתכון של תומר תומס

מקלובה מתכון של תומר תומס

סרטון מדהים לעיצוב ירקות ופירות

סרטון מדהים לעיצוב ירקות ופירות

בסרטון זה יוצגו מגוון אפשרויות מאוד יצירתיות לעיצוב ירקות ופירות.

רייבה עוגיות חול מתכון של תומר תומס

רייבה עוגיות מרוקאיות


מצרכים:
1 ק"ג קמח
200 גרם אבקת סוכר
3 כוסות שמן קנולה

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר והשמן ומערבבים היטב.
3. יוצרים כדורים הגודל של כדור פינג פונג,משטחים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה עם מרווחים.
4.שמים שקד במרכז העוגיה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש על טובו בחום של 170 מעלות.
6. אופים 15-20 דקות עד להזהבה.
7. משאירים את העוגיות להתקרר ומגישים.

עוגיות טחינה מתכון

עוגיות טחינה מתכון




המצרכים:

1 כוס טחינה גולמית.
כוס וחצי קמח.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית אבקת אפיה.
50 גרם חמאה מומסת.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה לבצק אחיד.
2. לוקחים חתיכת בצק ויוצרים כדורים בגודל אחיד.
3. כאשר כל הכדורים מוכנים , מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומשטחים את הכדורים טיפה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 15 דקות עד שהעוגיות משחימות.
5. מוציאים את העוגיות ומצננים ,ושומרים את העוגיות במיכל אטום על מנת שהעוגיות לא יצברו לחות.

קרדיט מתכון :lovebake4u

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

סלט חצילים עם גמבות חריף פיקנטי של זקלין פדלון

סלט חצילים עם גמבות חריף פיקנטי

מצרכים הדרושים
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
1 גמבה אדומה לקוביות
1 גמבה ירוקה לקוביות
2 בצלים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כך שטוחה פפריקה מתוקה
1 כך שטוחה פפריקה חריפה גרוסה
1 כף שטוחה כורכום
1 כף שטוחה כמון
רבע כף פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
1 כף דבש
1/2:כוס חומץ
1כוס מים
כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה
1) מטגנים את החציל עד להזהבה

2)מוציאים עם מסננת ושמים אותו בסיר

3) מטגנים את שני סוגי הגמבות יחד עם פלפל החריף עד להזהבה וגם אותם שמים לסיר

4) מטגנים את הבצל עד להזהבה וגם אותו מכניסים לסיר

5) מוסיפים את את העגבניות תבלינים שום דבש חומץ ומים ומבשלים כ 30 דק⏲ על אש נמוכה

6) אחרי חצי שעה מכניסים את פלפל השחור גרוס וכוסברה ושוב עוד בישול של רבע שעה