בורקס טורקי מושלם במילוי גבינה ובטטה מתכון של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

בורקס טורקי מושלם במילוי גבינה ובטטה מתכון של תומר תומס

מצרכים להכנת בורקס טורקי:
חומרים להכנת בצק:
4 כוסות חד פעמי של קמח לבן מנופה
כף מלח
כף שמן
כף חומץ 5%
כוס וחצי מים פושרים

לטבילת הבצקהבצק:
כוס וחצי שמן

למילוי:
400 גרם גבינת פטה(פטינה)
מיכל של גבינת סקי או גבינה לבנה אחרת 3% (125 גרם)
1 ביצה
מעט פלפל שחור(לא חובה)

לציפוי:
חלמון ביצה מעורבב עם כף מים
שומשום
קצח

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר שלשנו את הבצק וקיבלנו בצק אחיד,נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים ונעביר.
3. מעבירים את הכדורים למיכל עמוק ושופכים מעל כוס וחצי שמן עד לכיסוי ומשאירים במשך שעה עד שעה וחצי.
4. מתחילים בהכנת המילוי גבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מתחילים בפתיחת הבצק: לאחר שעה וחצי לוקחים כדור בצק ושמים בין 2 ניירות אפיה ופותחים את הבצק
כמה שיותר דק בעזרת היד או מערוך כפי שהוצג בסרטון.
6. לאחר שהתקבל בצק דק במיוחד,מסירים את הנייר האפיה העליון ומורחים על הבצק את מילוי הגבינה על חצי מהבצק שרידדנו ומגלגלים את הבצק לצורת נחש ואת הרול שהתקבל מגלגלים בצורת ספירלה(שוב כל התהליך מוצג בסרטון )
7. חוזרים על התהליך עם שאר הכדורים.
8. מעל המילוי ניתן לשים בצל ירוק קצוץ(לא חובה), מסדרים את הבורקסים בתבנית,מורחים בביצה ומפזרים שומשום וקצח מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד להשחמה כ-20 דקות.
9. ניתן ללהכין מילוי בטטה, להכנה פשוט מרתיחים בטטה במים ולאחר הבטטה מוכנה,מרסקים וניתן לערבב עם מילוי של חציל קלוי על האש ומעט מלח ופלפל שחור,מעט כמון ומעט פפריקה או חריף,טיפה כוסברה וביצה ומערבבים עד לקבלת מילוי אחיד.

למתכוני מאפים נוספים לחצו על הקישור: מאפים

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

עוף עם שעועית ירוקה ואורז מתכון של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

עוף עם שעועית ירוקה ואורז מתכון של תומר תומס


מצרכים:
2 כוסות אורז
4 כפות שמן
8 שוקיים של עוף
כפית מלאה פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
2 שיני שום פרוסים
2 עגבניות מגורדות
2 בצלים קצוצים
500 גרם שעועית ירוקה טריה
שמן קנולה
3 כוסות מים רותחים.

אופן הכנה:
1. בסיר מטגנים את האורז עם 4 כפות שמן .
2. שמים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים את השוקיים.
3. מוסיפים חצי כפית מלח לאורז וממשיכים לטגן את האורז עד לשקיפות ומוסיפים את המים החמים.
4. מערבבים את האורז,מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
5. ממשיכים לטגן את השוקיים עד להשחמה.
6. מורידים לשעועית הירוקה את הקצוות וחוצים ל-2
7.ברגע שהופכים את השוקיים,מוסיפים את הבצל לסיר ומערבבים וממשיכים בטיגון.
8. כאשר הבצל שקוף מוסיפים את העגבניות המרוסקות,הכורכום,פפריקה ושיני שום,פלפל שחור,מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
9. אחרי 20 דקות מסירים את האורז מהאש ומשאירים את המכסה סגור עוד 10 דקות.
10. שופכים מים חמים לסיר עם העוף עד לגובה חצי מהשוקיים, מערבבים ומוסיפים כפית שטוחה של מלח ,מערבבים,מכסים ומבשלים כ-40 דקות נוספות.
11. ניתן להוסיף ראש שום ללא הקליפה וקטום למרכז הסיר עם העוף.
12. לאחר 40 דקות,מוסיפים את השעועית הירוקה לסיר עם השוקיים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות עד לריכוך חלקי של השעועית הירוקה.
13. לאחר 10 דקות נוספות של בישול את השעועית הירוקה עם השוקיים,מסירים מהאש.
14. מגישים בצלחת עם האורז השוקיים והשעועית הירוקה.

גונדי מתכון קל של תומר תומס

גונדי מתכון קל של תומר תומס

מצרכים להכנת מתכון גונדי פרסי:
4 בצלים מגורדים עם הנוזלים
1 בצל חתוך לרצועות
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כורכום
1.5 כוסות חומוס קלויי טחון בלי מלח
חצי כפית קינמון
חצי כפית הל
כוס גרגירי חומוס
2 כפות גדושות מרק עוף
שמיר קצוץ
500 גרם חזה עוף טחון
2 גזרים קלופים
3 תפוחי אדמה

אופן הכנה:
1. שמים 3 כפות שמן בסיר ומחממים,מוסיפים את רצועות הבצל,מוסיפים את הכורכום ומערבבים עד להשחמה.
2. פורסים את הגזרים הקלופים לעיגולים ושמים בצד.
3. את התפוח אדמה חותכים ל-8 כפי שהוצג בסרטון.
4. מוסיפים את הגזר והתפוח אדמה לסיר ומטגנים 5 דקות.
5. מוסיפים את השמיר והמרק עוף,פלפל שחור.
6. מוסיפים 3 ליטר מים רותחים(3/4 סיר) , ואת גרגירי החומוס מערבבים ומממשיכים בבישול.
7. בקערה נפרדת שמים את החזה עוף עם הבצלים עם הנוזלים והחומוס הטחון ללא מלח,קינמון,הל,מלח,חצי כפית פלפל שחור,כפית של כורכום ומערבבים את הכל לעיסה אחידה.
8. לאחר שהמרק מתבשל 25 דקות לוקחים קערה עם קצת מים,יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ,
מביאים את המרק לרתיחה ושמים את הקציצות בתוך המרק ומבשלים 20 דקות נוספות.

מתכונים נוספים של תומר תומס:
חצפורי מתכון של תומר תומס

מקלובה מתכון של תומר תומס

סרטון מדהים לעיצוב ירקות ופירות

סרטון מדהים לעיצוב ירקות ופירות

בסרטון זה יוצגו מגוון אפשרויות מאוד יצירתיות לעיצוב ירקות ופירות.

רייבה עוגיות חול מתכון של תומר תומס

רייבה עוגיות מרוקאיות


מצרכים:
1 ק"ג קמח
200 גרם אבקת סוכר
3 כוסות שמן קנולה

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר והשמן ומערבבים היטב.
3. יוצרים כדורים הגודל של כדור פינג פונג,משטחים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה עם מרווחים.
4.שמים שקד במרכז העוגיה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש על טובו בחום של 170 מעלות.
6. אופים 15-20 דקות עד להזהבה.
7. משאירים את העוגיות להתקרר ומגישים.

עוגיות טחינה מתכון

עוגיות טחינה מתכון




המצרכים:

1 כוס טחינה גולמית.
כוס וחצי קמח.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית אבקת אפיה.
50 גרם חמאה מומסת.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה לבצק אחיד.
2. לוקחים חתיכת בצק ויוצרים כדורים בגודל אחיד.
3. כאשר כל הכדורים מוכנים , מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומשטחים את הכדורים טיפה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 15 דקות עד שהעוגיות משחימות.
5. מוציאים את העוגיות ומצננים ,ושומרים את העוגיות במיכל אטום על מנת שהעוגיות לא יצברו לחות.

קרדיט מתכון :lovebake4u

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

סלט חצילים עם גמבות חריף פיקנטי של זקלין פדלון

סלט חצילים עם גמבות חריף פיקנטי

מצרכים הדרושים
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
1 גמבה אדומה לקוביות
1 גמבה ירוקה לקוביות
2 בצלים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כך שטוחה פפריקה מתוקה
1 כך שטוחה פפריקה חריפה גרוסה
1 כף שטוחה כורכום
1 כף שטוחה כמון
רבע כף פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
1 כף דבש
1/2:כוס חומץ
1כוס מים
כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה
1) מטגנים את החציל עד להזהבה

2)מוציאים עם מסננת ושמים אותו בסיר

3) מטגנים את שני סוגי הגמבות יחד עם פלפל החריף עד להזהבה וגם אותם שמים לסיר

4) מטגנים את הבצל עד להזהבה וגם אותו מכניסים לסיר

5) מוסיפים את את העגבניות תבלינים שום דבש חומץ ומים ומבשלים כ 30 דק⏲ על אש נמוכה

6) אחרי חצי שעה מכניסים את פלפל השחור גרוס וכוסברה ושוב עוד בישול של רבע שעה